Nieuws/Financieel
857695
Financieel

Luchtvaartconcern Internationa verhoogt winstprognose

Luchtvaartconcern International Airlines Group (IAG) is positief over het huidige jaar. De moedermaatschappij van British Airways en Iberia verhoogde zijn winstprognose vrijdag, onder meer vanwege een sterke vraag naar trans-Atlantische vluchten en een lagere olieprijs.

Ook de terugkeer naar winst van dochter Iberia, die topman Willie Walsh opmerkelijk noemde, werkt mee in de nieuwe verwachting. IAG rekent nu op een operationeel resultaat van 2,2 miljard euro, eerder mikte het op 1,8 miljard euro. Vorig jaar kwam dit resultaat uit op bijna 1,4 miljard euro.

IAG, dat ook de Spaanse budgetmaatschappij Vueling heeft, zit midden in het proces om het Ierse Aer Lingus over te nemen. Het bod van bijna 1,4 miljard euro moet nog steun krijgen van de Ierse overheid, die 25 procent van Aer Lingus in handen heeft.

Onlangs stuurde de Ierse overheid nog een lijst eisen naar IAG rondom Aer Lingus. Zo wil ze meer duidelijkheid over mogelijk banenverlies en garanties over verbindingen tussen Ierland en Londen.