Nieuws/Financieel
858868
Financieel

Bill Gross: 'ik werd ontslagen bij Pimco'

Bill Gross is niet zelf opgestapt maar ontslagen bij Pimco, de obligatiebelegger die hij mede heeft opgericht. Het is voor het eerst dat Gross zijn ontslag heeft bevestigd.

Dat zei Gross, die in september vorig jaar overstapte naar concurrent Janus Capital, tijdens een interview met persbureau Bloomberg. Nadat er onvrede was ontstaan over den manier waarop Gross zijn fondsen bestierde, bood hij aan om terug te treden uit het bestuur en over te stappen naar andere fondsen.

”Om mij onduidelijke reden vonden ze dat blijkbaar niet genoeg, en ze ontsloegen me”, zei Gross over de top van het bedrijf. ”Ik was erdoor overrompeld. Ik wist niet dat de raad van bestuur een oprichter kon ontslaan."

Gross moest vorig jaar het veld ruimen nadat de prestaties van zijn obligatiefonds, het grootste in zijn soort ter wereld, te wensen overlieten. Ook vocht hij publiekelijk een vete uit met Mohamed El-Erian, met wie Gross mede verantwoordelijk was voor Pimco’s beleggingsbeleid. Volgens geruchten zou de excentrieke Gross zich als een dictator hebben opgesteld.