Nieuws/Financieel
858882
Financieel

Analisten steken loftrompet over Alibaba

De megabeursgang van Alibaba, van $21,8 miljard tegen een introductieprijs van $68, wordt verwelkomd door analisten. Een vijftal heeft zich er nu al op gestort adviseert beleggers om het aandeel, dat vanmiddag zijn notering krijgt, te kopen.

De analisten zitten gevestigd in Amerika (drie keer), Israël en Londen. Cantor Fitzgerald, CRT Capital Group en Makor Capital adviseren beleggers om het aandeel te kopen. Wedbush hanteert zelfs een 'outperform'-rating en analist James Cordwell van Atlantic Equitities, de allereerste die het aandeel begon te volgen, zet het advies op 'overweight'.

Het enthousiasme onder analisten is dus groot, getuige ook de koersdoel die zijn hanteren. Twee maal is dit 'slechts' $80, wat een koersstijging van 18% zou impliceren. Een keer is dit $90, een keer $95 en een keer $100. Dat laatste wordt gehanteerd door Atlantic Equities, dat dus een koersstijging van 47% vanaf de introductie verwacht.

De afgelopen tijd maakten fondsmanagers al ruimte in hun portefeuille vrij om nu in Alibaba te kunnen beleggen. Ze verkochten dan aandelen Amazon. Die webwinkel leed daar flink onder, en verloor de afgelopen tijd 10% op de Amerikaanse beurs.