Nieuws/Financieel
858884
Financieel

'Alibaba trekt ook andere tech-aandelen mee omhoog'

Als het aandeel Alibaba de komende handelsdagen goed blijft presteren, zal dat ook de interesse voor andere technologieaandelen weer aanwakkeren. Dit betogen Sybren van der Hijden en Chris Jongbloed vanavond tijdens een DFT Online Seminar 'Tips en trucs voor stockpicking'.

Sybren van der Hijden en Chris Jongbloed waren hier donderdag tijdens een DFT Online Seminar 'Tips en trucs voor stockpicking' al op ingegaan.

Veel beleggers hebben juist tech-aandelen als Google verkocht om geld vrij te maken, zegt Van der Hijden. Dat geld is nu in aandelen Alibaba gestoken. "Eigenlijk wil niemand dit missen."

Wanneer Alibaba de hoge verwachtingen waar kan maken, zullen ook andere technologiebedrijven verder kunnen aantrekken. "We herinneren ons nog 2001, toen de Nasdaq een enorme dreun kreeg. Dat zie ik op dit moment niet meer gebeuren", zegt Jongbloed. "Uiteindelijk wil men ook Google weer in portefeuille hebben."

Door technische problemen is het seminar van donderdag helaas voortijdig beëindigd. Maar de heren van Saxo Bank komen vanavond terug om alsnog het hele verhaal te vertellen. Deelname is gratis, inschrijven voor het seminar kan hier.