Nieuws/Financieel
858902
Financieel

Jack Ma: rijk zijn is pijnlijk

Alibaba-topman Jack Ma vindt het maar niks dat hij de rijkste man is van China. De oprichter van de grootste online winkelsite ter wereld zei tegen tv-zender CNBC dat hij de laatste tijd niet gelukkig is. De rijkste man van het land zijn is "een enorme last".

"Deze maand ben ik niet gelukkig, ik denk dat de druk te groot is", zei de voormalig leraar Engels. "Ik probeer mezelf gelukkig te maken, want als ik niet gelukkig ben zijn mijn collega’s dat niet, en mijn aandeelhouders niet, en mijn klanten niet."

De megabeursgang van Alibaba vorige maand, waarbij een recordbedrag van $25 miljard werd opgehaald, hielp niet mee. Ma was blij met het resultaat, maar was bang dat mensen hem daardoor in te hoog aanzien hebben. "Dan heb je de verantwoordelijkheid om jezelf te kalmeren en jezelf te zijn."

Bill Gates

De vijftigjarige Ma, met een geschat vermogen van $24,5 miljard, zegt flink last te hebben van zijn vermogen. ”Het is zwaar, want iedereen komt naar je toe vanwege je geld. Als ik nu over straat loop, kijken mensen anders naar me."

Ma is niet van plan al dat geld zelf op te maken. Hij zegt naar manieren te kijken om een deel van zijn vermogen weer terug te geven aan de maatschappij. Gemakkelijk is dat niet, want het geld moet wel goed besteed worden. "Dat wordt waarschijnlijk een wedstrijdje tussen mij en Bill Gates."