Nieuws/Financieel
860677
Financieel

Mijn kasboek: Debby over hoe zij met geld omgaat

Elke week kijken De Telegraaf en OverGeld.nl mee in de portemonnee van een willekeurige Nederlander. Waar gaat uw geld naartoe, kunt u makkelijk rondkomen of heeft u heimelijke genoegens die wel wat kosten? Deze week hebben we in deze rubriek Debby uit Eindhoven.

Debby (25, student en oprichter reisblog Bohemian Dreams) uit Eindhoven

- Totale netto inkomsten: 830 euro- Woonlasten: 250 euro - Overige vaste lasten: 50 euro- Sparen per maand: 280 euro

 

'Ik woon nog thuis, maar zit veel bij mijn vriend en draag ook bij aan zijn huur. Deze situatie is een bewuste keuze; in januari ga ik drie maanden reizen en ik wil nog even de kas spekken. Nu heb ik weinig kosten, want mijn ouders betalen mijn verzekeringen en mijn vriend betaalt ook veel. 

Als bijbaantje werk ik twee dagen per week op kantoor bij mijn vader en ik geef scholieren bijles in Frans en Spaans. Ik maak wekelijks 20 euro over naar mijn spaarrekening, maandelijks nog eens €200 en als ik iets over heb, zet ik dat eveneens opzij. Ik mag van mezelf 300 à 400 euro per maand uitgeven.

 

Geld in enveloppen

Toen ik een jaar in Barcelona woonde, heb ik goed met geld leren omgaan. Ik schreef op wat ik kocht, zodat ik kon zien wat ik uitgaf. Verder deed ik geld in enveloppen voor het stappen en uit eten gaan. Op is op: daar hield ik me aan. Daardoor maak ik bewustere keuzes, maar ik draai niet elk dubbeltje om.

Via de app van mijn bank houd ik overzicht. Vooral handig omdat ik veel pin en het is leuk om te zien hoeveel ik heb gespaard. Ik realiseer me dat ik het nu heel goed heb. Na mijn reis zoek ik een baan, wil ik samenwonen en financieel mijn steentje gaan bijdragen. Dan is het tijd voor het serieuze leven."Advies  

ADVIES

Debby spaart het geld voor haar reis op slimme wijze bijeen. Zorg voor een goede reisverzekering. Let op dat vooral de medische kosten goed zijn gedekt, want die kunnen in sommige landen de pan uitrijzen.

 

Meer kasboeken

Op deze website vertellen meer lezers over hoe zij met geld omgaan.

Ook een keer meedoen? Mail naar [email protected]