Nieuws/Financieel
860999
Financieel

Engelse pensioenles

De Nederlandse pensioenfondsen liggen al enige jaren flink onder vuur. De kortingen en de angst van jongeren dat er straks niets meer over is, hebben geleid tot veel boze deelnemers.

Dat geeft de tegenstanders van ons collectieve pensioenstelsel, waarbij werknemers samen een pensioen opbouwen, de wind in de zeilen. Sommigen pleiten zelfs voor een individueel pensioenpotje dat mensen zelf kunnen bestieren. Die keuzevrijheid en individualiteit klinken verleidelijk.

Maar nadelen zijn er ook. Die kwamen tot mijn verrassing aan de orde op een beleggingscongres in nota bene Londen.

De Britten hebben geconcludeerd dat met name het feit dat werknemers niet verplicht zijn om naast het staatspensioen een eigen pensioenpot op te bouwen, tot slechte resultaten leidt. Te veel mensen doen niets of veel te weinig. Ook zijn niet alle individuele pensioenpotjes even efficiënt belegd.

Voordelen Nederlandse systeem

Men keek naar de overkant van het Kanaal en zag warempel voordelen van het Nederlandse systeem. Terwijl wij naar meer individualiteit en keuzevrijheid bewegen, maken de Britten een omgekeerde beweging: zij kiezen voor meer collectiviteit en verplichte deelname. De kern is dat werknemers en werkgevers verplicht samen inleggen voor een pensioen van de werknemer. Net als bij ons.

Nu zijn er zeker nog flinke verschillen met het Nederlandse stelsel, dat inderdaad aan vernieuwing toe is. Maar in Londen kreeg ik toch de indruk dat we niet al te rigoureus de bezem door ons pensioenhuis moeten halen. Die Britten zijn niet gek.