Nieuws/Financieel
861114
Financieel

Vooruitblik: Meer winst voor Aegon

Aegon heeft volgens marktvorsers in het vierde kwartaal meer winst gemaakt dan een jaar eerder. Dat blijkt uit een consensus die het bedrijf zelf heeft samengesteld aan de hand van de ramingen van een kleine twintig analisten. De verzekeraar publiceert de resultaten donderdagochtend om 07.30 uur.

De onderliggende winst voor belastingen ramen de analisten gemiddeld op 519 miljoen euro. Dat zou 28 miljoen euro ofwel 5,6 procent meer zijn dan een jaar eerder. De nettowinst wordt in doorsnee geschat op 192 miljoen euro, tegen 174 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2013.

Aangenomen wordt dat Aegon een dividend van 12 cent per aandeel zal vorstellen. Dat zou een cent meer zijn dan een jaar eerder.

ING-analist Albert Ploegh verwacht dat eenmalige posten een minder grote impact op de resultaten zullen hebben dan in de voorgaande periode, maar niet geheel achterwege zullen blijven. ,,Na de rommelige derdekwartaalresultaten verwacht de markt stabiele en schone resultaten'', schrijft hij in een vooruitblik. Met name de kasstroom is een punt van aandacht.