Nieuws/Financieel
861127
Financieel

Dirk Kuyt kan werkzoekenden helpen

De arbeidsmarkt trekt voorzichtig aan, maar oudere werkzoekenden profiteren daar nog weinig van. Dirk Kuijt kan helpen.

Na jaren waarbij Prinsjesdag werd gedomineerd door forse bezuinigingen, zagen we op de afgelopen derde dinsdag van september dat er meer ruimte was voor enige ontspanning. De economie groeit licht, de werkloosheid daalt heel geleidelijk en veel mensen gaan er volgend jaar iets op vooruit. Het beeld past bij onze verwachting: in onze arbeidsmarktprognose van afgelopen juni voorspelden wij al een lichte groei van de werkgelegenheid in 2015 en een toename van het aantal vacatures.

 

Toch merken veel mensen om mij heen, en waarschijnlijk ook in uw omgeving, nog niet direct dat het beter gaat. Vooral als je 50-plusser bent, blijft het onverminderd lastig om weer werk te vinden. Zelfs in de zorg, een aantal jaren geleden nog dé banenmotor, in het onderwijs of binnen de overheid zijn de baankansen klein. Dit zijn bij uitstek branches waar veel 50-plussers werken. Het kabinet zet daarom in op maatregelen om deze groep ww’ers te helpen. De leeftijd waarvoor de stimuleringsmaatregelen gelden is verruimd van 55 naar 50-plus en sommige maatregelen zijn aangepast. Zo is het bedrag van de scholingsvoucher, waarmee een opleiding kan worden gevolgd, verhoogd van 750 naar 1000 euro.

 

Energie en inspiratie

Onlangs sprak ik op een ‘Inspiratieplusdag’ in het Scheveningse Circustheater. Op deze dag kwamen ruim 700 50-plussers bijeen, mannen en vrouwen met uiteenlopende achtergrond. Van ICT-specialisten tot kinderopvangleidsters. Allemaal met één gemeenschappelijke wens: hun kennis, ervaring en talent inzetten in een betaalde baan. De aanwezigen lieten zich in verschillende workshops informeren en inspireren over netwerken, social media en presentatietechnieken. Ik weet, het levert niet direct een baan op, maar veel waardevolle tips die kunnen helpen bij het zoeken naar werk. Zo’n dag levert ook energie op; dat merk ik aan de reacties die in de dagen daarna in mijn mailbox krijg.

 

50-plussers hebben veel te bieden, maar ze moeten wel de kans krijgen om hun kwaliteiten onder de aandacht te brengen. Daarom voeren MKB Nederland en UWV een campagne, waarin we werkgevers oproepen om open te staan voor 50-plussers. Steeds meer werkgevers sluiten zich aan en spreken uit dat zij oudere werkzoekenden bij gelijke geschiktheid zullen uitnodigen voor gesprek.

 

Grote passie

Hoe steek je zo’n gesprek dan in? Hoe verkoop je jezelf als 50-plusser? Iedereen zal daarbij zijn of haar eigen aanpak hebben. Een hele inspirerende opmerking hoorde ik in Scheveningen van mijn collega Theo de Bakker, districtsmanager in Zuid-Holland. Hij vergeleek de rol van een ervaren medewerker in een team met die van Dirk Kuijt in het Nederlands elftal tijdens het WK. De international had voor veel voetballiefhebbers al afgedaan, maar bleek in Brazilië meermalen het verschil te maken, door de jongere spelers mee te voeren. Een enthousiaste en ervaren ‘verbinder’ die voetbalt met grote passie. Dat lijkt me nou een perfecte binnenkomer voor een 50-plusser bij een contact met een werkgever.

 

En Dirk, dank voor 104 interlands. Nog heel veel mooie voetbaljaren gewenst.