Nieuws/Financieel
861128
Financieel

Een baan zoeken op televisie

Televisiekijken is voor mij vooral een weekend-aangelegenheid. Zaterdag een film, zondag het voetbal. Doordeweeks gaat de tv vooral aan voor het nieuws. Maar het nieuwe tv-programma Baanbrekers heeft mijn interesse.

Baanbrekers is een programma over de arbeidsmarkt. Naar mijn weten is het uniek dat op 'prime time', woensdagavond half negen, een televisieprogramma wordt uitgezonden over het zoeken naar werk. Complimenten daarom voor AvroTros, die het heeft aangedurfd om dit avontuur aan te gaan.

Voor wie het programma niet kent: In Baanbrekers gaat het om een aantal vacatures die al lange tijd open staan. "Hoe kan het dat deze functies niet worden ingevuld, terwijl er tegelijkertijd een groot aantal mensen op zoek is naar werk?", zo dacht de redactie. Zij legden contact met de werkgevers en riepen werkzoekenden op om te reageren. In de uitzending solliciteren drie kandidaten in de studio op de functie en de werkgever maakt daaruit een keuze. Een panel van drie deskundigen geeft advies.

Opvallend

Hoe pakt dat uit voor de kijker? Wat ik vooral opvallend vond in de eerste uitzending was het hoge tempo. De vacatures werden in slechts een paar minuten gepresenteerd, kandidaten werden kort voorgesteld, het panel kreeg weinig tijd voor het geven van advies en de werkgever werd aangespoord om snel zijn keuze te maken. Applaus, dank voor uw komst, op naar de volgende vacature. De kandidaten, de werkgever en ik als kijker, hijgden nog na van dit tempo.

De programmamakers tonen zich bewust van de verbeterpunten, want de uitzendingen erna hadden meer rust en er was meer tijd voor de keuze uit de kandidaten. Terecht, want ook al is het programma een sollicitatieprocedure in een snelkookpan, het zoeken naar een goede match tussen werkgever en werkzoekende moet zorgvuldig gebeuren. Ga er als werkzoekende maar aan staan, solliciteren op TV, ten overstaan van honderdduizenden kijkers. En de werkgever gaat ook niet over een nacht ijs. Anders had hij niet al zo lang naar een geschikte kandidaat gezocht.

Werk vinden is mensenwerk

Baanbrekers laat zien dat werk vinden mensenwerk is. De kandidaten, meestal al langere tijd werkzoekend en velen 50-plus, willen niets liever dan zo snel mogelijk weer aan de slag en de werkgever heeft écht de wil om zijn team te versterken met een top-collega. Kandidaten zijn soms onzeker en werkgevers moeten snel beslissen. Dat er veel maatregelen zijn die een werkgever kan benutten om een werkzoekende aan een baan te helpen, heeft vooralsnog geen aandacht gekregen. Denk bijvoorbeeld aan een proefplaatsing, scholingsmaatregelen of loonkostensubsidie. Er zijn nog veel uitzendingen te gaan.

Ik blijf het programma met belangstelling volgen.