Nieuws/Financieel
861183
Financieel

Vooruitblik: 'BAM haalt winstprognose ruimschoots'

BAM heeft zijn winstprognose voor 2014 volgens analisten ruimschoots behaald. Zij kijken bij de cijferpresentatie, donderdag om 08:00 uur, vooral naar commentaar over de marktomstandigheden in de bouwsector.

Op basis van een recente prognose van het Economisch Instituut voor de Bouw wordt een optimistischer houding verwacht ten aanzien van de woningmarkt. De vraag is hoe de bredere bouwsector er voor staat.

De marktvorsers willen ook weten hoeveel voortgang BAM heeft geboekt met de in november aangekondigde kostenbesparingen en verlaging van het werkkapitaal. Gezien deze processen en het feit dat 2014 een moeilijk jaar was, zal een concrete resultaatsprognose voor dit jaar uitblijven.

Herstructurering

BAM mikt op een winst voor belasting en herstructureringskosten van circa 20 miljoen euro. In dat bedrag is al rekening gehouden met bijna 70 miljoen euro aan verliezen op twee projecten. De gemiddelde prognose onder analisten is een winst van 28 miljoen euro.

Naar verwachting is de omzet met iets meer dan 2 procent gestegen tot 7,25 miljard euro. Onder de streep zal BAM een nettoverlies hebben geleden, maar de ramingen daarvoor liggen ver uiteen.