Nieuws/Financieel
861200
Financieel

'Winstgroei Arcadis overtreft verwachting'

Advies- en ingenieursbureau Arcadis heeft over 2014 de netto operationele winst sterker zien stijgen dan het bedrijf zelf had aangegeven. Dat blijkt uit een consensus van de analistenverwachtingen die is opgesteld door Bloomberg. Arcadis komt donderdag voorbeurs met cijfers naar buiten.

Volgens de consensus is de netto operationele winst met 12,3 procent gestegen tot 124,7 miljoen euro in vergelijking met een jaar eerder. Arcadis had bij de bekendmaking van de cijfers over het derde kwartaal zelf een winstgroei met circa 10 procent voorspeld. Arcadis kon vorig jaar profiteren van de overnames van Hyder Consulting, Callison en Franz Environmental.

Rabobank liet in een vooruitblik op de cijfers van het bedrijf weten dat de autonome omzetgroei in 2014 waarschijnlijk is uitgekomen op 1 procent, onder de doelstelling voor een jaarlijkse autonome groei met 5 procent. Dat kwam door de moeizame Noord-Amerikaanse markt. Arcadis heeft gezegd dat in de eerste drie kwartalen van vorig jaar de autonome omzetgroei (exclusief Noord-Amerika) 5 procent bedroeg. Rabo zal daarom onder meer letten op de plannen van Arcadis om de groei in Noord-Amerika aan te jagen.

Rabobank denkt niet dat Arcadis met een concrete outlook voor dit jaar zal komen.