Nieuws/Financieel
863078
Financieel

'Microsoft: miljarden ophalen met obligaties'

Microsoft is van plan voor krap 11 miljard dollar aan obligaties te verkopen. Dat meldde persbureau Bloomberg maandag op basis van ingewijden, die eerder spraken van 7 miljard dollar. Daarmee zou het om de grootste aanbieding van obligaties in de geschiedenis van de Verenigde Staten gaan.

's Werelds grootste softwaremaker zal de stukken in zes delen aanbieden, met een maximale looptijd van veertig jaar. Eerder werd nog gesproken over zeven delen. De 40-jaars obligaties ter waarde van 2,25 miljard dollar worden naar verluidt als eerste op de markt gebracht, met een rendement dat 153 basispunten hoger ligt dan de 30-jaarslening. Eerder werd een rendement gemeld dat 30 basispunten hoger zou liggen.

Microsoft gaf in december 2013 voor het laatst obligaties uit. Destijds werd voor 3,25 miljard dollar en 3,5 miljard euro aan leningen in de markt gezet, aldus Bloomberg. De nieuwe leningen worden naar verluidt per direct aangeboden.

Naast Microsoft zou ook Apple zich roeren op de obligatiemarkt. Het concern overweegt in de nabije toekomst obligaties in Zwitserse franks uit te geven, aldus bronnen rondom het bedrijf. Apple hoopt met de leningen te kunnen profiteren van de lage rentes in het Alpenland.