Nieuws/Financieel
863137
Financieel

Vakbonden blij dat V&D gered is

FNV Handel is blij dat V&D gered is „maar dat wil zeker niet zeggen dat alles nu pais en vree is”. Dat zei bestuurder Niels Suijker van FNV Handel maandag in een reactie.

Suijker gaf aan dat V&D de afgelopen dagen geen echte poging heeft gedaan om er met de bonden wat betreft een salarisingreep uit te komen.

„Maar we staan open voor een gesprek. Wellicht dat de financiering die er nu door is, ruimte geeft om daadwerkelijk afspraken te maken. We gaan alleen niet akkoord met wat ze tot nu toe hebben voorgesteld. Wij willen best praten over maatregelen, maar wel op basis van garanties en zekerheden voor personeel. En het blijft ook nu de vraag of ze daarin tegemoet kunnen komen.”

Kort geding

FNV is pas bereid om het kort geding tegen V&D in te trekken als de bonden en het warenhuisconcern er over het personeel uitkomen. Dat geding dient op 16 februari bij de rechtbank in Amsterdam.

CNV Dienstenbond noemde het „fijn” voor de werknemers dat V&D vooralsnog gered lijkt te zijn. „Er is enerzijds sprake van blijdschap. Anderzijds heb ik vraagtekens bij wat V&D precies bedoelt over dat ze nog moeten onderhandelen met de vakbonden”, aldus bestuurder Martijn den Heijer.

„Er is tot nu toe nooit sprake geweest van onderhandelingen. We zijn natuurlijk, zoals steeds, bereid om met ze te praten. Maar het eenzijdig dictaat moet van tafel.”