Nieuws/Financieel
863188
Financieel

Nauwelijks aandelenhandel via TOM

Beursplatform TOM handelt nauwelijks meer aandelentransacties af. De afgelopen twee weken is de handel bijna stil komen te liggen.

Dat meldt persbureau ABM Financial News. Sinds eind januari nam de omzet in aandelentransacties dramatisch af. Op 26 januari werd er nog voor €12,5 miljoen aan aandelen via TOM verhandeld, een dag later was dat nog maar €2,2 miljoen. Afgelopen vrijdag liep de omzet zelfst terug tot minder dan €500.000.

Volgens TOM-topman Willem Meijer zijn de afgelopen periode meer transacties doorgestuurd naar andere platformen omdat daar een betere prijs werd geboden.

TOM wil zich bovendien meer gaan richten op het afhandelen van optiecontracten. Inmiddels loopt op sommige moment de helft van de Amsterdamse optiehandel via het platform van Tom.

Vorige week werd bekend dat de Amerikaanse marketmaker Susquehanna ook transacties via TOM afhandelt, waarmee de positie op de optiemarkt verder versterkt wordt.

Beursuitbater Euronext vaart juist wel bij de aandelenhandel. In januari lag het aantal transacties 21% hoger dan dezelfde maand een jaar eerder.