Nieuws/Financieel
863272
Financieel

VOORUITBLIK 'Sterke winstgroei ING houdt aan'

ING heeft de winst in het vierde kwartaal opnieuw sterk zien groeien ten opzichte van een jaar eerder. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de resultaten die het financiële concern woensdag om 07.00 uur publiceert.

De analisten voorzien gemiddeld een onderliggende nettowinst van 672,4 miljoen euro. Dat is twee derde meer dan de winst die in de laatste drie maanden van 2013 werd gerealiseerd. In heel 2014 ging de winst naar verwachting met ruim een vijfde omhoog, tot 3,93 miljard euro.

ING zag de onderliggende winst in het derde kwartaal van vorig jaar al met een derde groeien, tot 1,1 miljard euro. De bank profiteerde in die periode van hogere rentebaten en lagere voorzieningen voor slechte leningen. Daarnaast vertaalde het voorzichtige herstel van de Nederlandse economie zich in een aantrekkende vraag naar krediet.

ING kondigde eind november aan in de komende drie jaar ongeveer 1700 banen in Nederland te schrappen, omdat het financieel concern verder inzet op de digitalisering van zijn bankactiviteiten. Verder zal het aantal externe medewerkers met circa 1075 worden verminderd. De ingreep moet leiden tot een jaarlijkse kostenbesparing van 270 miljoen euro vanaf 2018.