864225
Financieel

$1 miljoen voor Amsterdams Tiqets opmaat groei

De Nederlandse startup Tiqets, boekingssite voor evenementen en reizen, heeft $1 miljoen van investeerders ontvangen.

In december kreeg de Amsterdamse startup Tiqets al eens $450.000 van het Groningse fonds Investion. „Omdat ons systeem snel wereldwijd uit te rollen is, zijn investeerder geïnteresseerd om die groei mee te maken”, zegt medeoprichter Luuc Elzinga van Tiqets, dat in 2013 begon.

Een jaar na zijn eerste investeringsronde heeft Tiqets, een Nederlandse startup die reizigers kaartjes laat boeken voor evenementen en musea, nog eens 1 miljoen dollar groeigeld opgehaald.

Entree naar aanbiedingen

Tiqets werkt met koppelingen naar zeventig boekingskantoren, waaronder Ticketmaster. De verzamelde data biedt het weer aan reisbureaus en vliegtuigmaatschappijen aan. Als consumenten boeken, krijgen ze in de bevestigingsmail van hun vlucht al een overzicht van activiteiten in landen en aanbiedingen voor hotels en trips.

Tiqets zorgt voor digitalisering van alle kaartjes en aanvullende kassaonnen en entreebewijzen bij evenementen, en daarmee een besparing in de reissector. Tiqets verkoopt desgewenst ook nog kaartjes op papier, maar dat wordt een gesloten digitaal systeem.

Verder uitbreiden

Elzinga, voorheen werkzaam bij investeerder Investion, voorziet nieuwe kapitaalrondes voor uitbreiding. Daarom wordt nu met convertible bonds gewerkt en krijgen investeerders relatief veel te vertellen. ,,Ik ben wel schatplichtig aan deze investeerders, ik wil verder met ze, ook in een volgende kapitaalronde: als we nog verder uitbreiden.''

De structuur van het bedrijf wordt zo opgetuigd dat investeerders goed kunnen instappen en een verkoop er in de toekomst wel in zit. Elzinga hintte er eerder op in 2018 een strategisch besluit te nemen over een eventuele verkoop door de oprichters.