Nieuws/Financieel
865532072
Financieel

Helft zzp’ers in de bouw heeft geen last van crisis

Woerden (ANP) - Niet alle ondernemers hebben op dit moment last van de coronacrisis. Van de zzp’ers in de bouw heeft tot dusver maar een beperkt deel minder inkomsten. Bijna de helft heeft nu nog net zo veel werk en inkomen als voor de crisis.

Slechts één op de vijf heeft ondersteuning gevraagd omdat zijn inkomen tot onder het bijstandsniveau is gedaald. Eén op de drie vreest dat te moeten doen. Dat komt naar voren uit een enquête van Zelfstandigen Bouw onder haar leden.

Oudere afzeggers

Vooral het werk voor particulieren is teruggelopen; 45% van de ondervraagden krijgt nu minder werk van particuliere opdrachtgevers. Leden geven aan dat vooral ouderen opdrachten afzeggen of uitstellen uit vrees voor het virus.

Bijna een kwart van de ondervraagden ziet ook opdrachten voor aannemers afnemen.

Van de zzp’ers in de bouw heeft nu 17% helemaal geen inkomsten meer. Onder hen zijn mensen die tot een risicogroep behoren en daarom thuisblijven.

In de nieuwste podcast Kwestie van Centen bespreken Martin Visser en Herman Stam het ‘nieuwe normaal’ waar premie Rutte ons op voorbereidt. Hoe moet die 1,5-meter-samenleving vormkrijgen? Luister ’m hier, hieronder of via je eigen podcast app.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd