Nieuws/Financieel
866617
Financieel

Buren met elkaar verbinden

Mensen verbinden door talenten samen te brengen. Elkaar online leren kennen om offline van elkaar te leren. Michel Visser (32) bedacht het platform Konnektid om dit te realiseren.

Stel, je zou wel een bepaald nummer op je gitaar willen leren spelen, of salsa dansen, of mediterraans koken. Je kunt het zo gek niet bedenken, maar de meeste mensen hebben wel een aantal wensen op de plank liggen. Een cursus is duur, tijdrovend en je kunt niet alles doen. Het idee blijft op de plank liggen. Wat je niet weet, is dat er aan het einde van de straat iemand woont die de sterren van de hemel danst en jou die salsa kan leren.

Visser wil via Konnektid jou en die buurman aan elkaar koppelen. Zodat hij jou wat kan leren, en jij tegelijkertijd jouw talenten aan anderen kunt aanbieden. „Ik geloof in de deeleconomie en dat je als mens alles kunt leren”, vertelt Visser. „En eigenlijk moet ook alles in je eigen buurt te vinden zijn. Hoe mooi is het om mensen 1 op 1 met elkaar te verbinden die echt iets gaan doen, een leerervaring aanbieden.”

Het idee ontstond toen Visser, die toen nog fulltime als acteur werkte, na een repetitie achter twee jongens in de tram zat. De een vertelde de ander hoe hij zijn sollicitatie had verknald vanwege zijn slechte presentatie. „Ik dacht toen: wat balen dat die jongen mij niet kende, want ik had hem als acteur zo kunnen leren zich beter te presenteren tijdens die sollicitatie. Maar we zitten allemaal in onze eigen bubbel, binnen ons eigen netwerk.”

Er ging nog wat tijd overheen voordat Visser zijn plannen concreet maakte. Met eerst een innovatiesubsidie en een grote investering vorige zomer, kon begin april van dit jaar de site Konnektid.com live gaan. Inmiddels weten steeds meer mensen de weg naar Konnektid te vinden en Visser heeft dan ook grootse plannen voor zijn platform, waarmee hij uiteindelijk internationaal wil gaan. Onlangs ontving hij een EU subsidie van €175.000 en haalde hij door middel van crowdfunding meer dan een ton op.

Er wordt nog gewerkt aan een verdienmodel, middels een premiummodel met extra functionaliteiten voor de gebruiker. Konnektid is in de huidige vorm voor de gebruiker gratis. Het gaat om diensten die men elkaar gratis aanbiedt.

„We hebben gemerkt dat als mensen elkaar niets hoeven te betalen of per se iets moeten ruilen, men elkaar veel sneller gaat helpen.”

DFT besteedt regelmatig aandacht aan opmerkelijke crowdfundingprojecten, maar geeft daarmee geen investeringsadvies af.