Nieuws/Financieel
866678
Financieel

’Grieken en cijferseizoen zitten opmars AEX dwars’

Na de forse rit omhoog van de aandelenmarkten in de afgelopen weken, zullen de perikelen  rond Griekenland en het overwegende tegenvallende cijferseizoen roet in het eten gaan gooien. Althans dat verwacht een kleine meerderheid van deelnemers aan de peiling van DFT.nl.

De AEX raakte na de valse start aan het begin van het jaar flink op stoom geholpen door de bazooka van ECB-president Draghi.  Bijna 40% van de respondenten meent dat de opmars zal worden gestuit vanwege de zorgen over Griekenland die zich afzet tegen de opgelegde bezuinigingen.  Ruim 20% wijst op het cijferseizoen waar veel bedrijven met tegenvallende resultaten naar buiten zijn gekomen.

Bijna 40% gaat er van uit dat de opmars wel een vervolg krijgt geholpen door de die een steun onder markt heeft gelegd.  

Tijdens het gratis DFT online seminar vanavond om 20.00 uur zullen technische analist Edward Loef en Martijn Weller van IG laten zien waar de kansen liggen voor aandelen en indices en welke strategie u het beste kunt volgen.

Ook nemen zij de risico's voor de aandelenmarkten onder de loep en geven ze aan of u nog in moet stappen of dat het juist tijd is om na de forse koersstijgingen weer uit te stappen. Tevens komt aan bod hoe technische analyse u kan helpen bij beleggen in volatiele tijden. 

Aan het eind van het seminar geeft Loef een aantal concrete tips over aandelen die het in de komende tijd naar verwachting beter gaan doen dan de markt. Klik hier om in te schrijven.