Nieuws/Financieel
866722
Financieel

'Fugro wil Subsea snel verkopen'

Fugro probeert zijn onderdeel Subsea op korte termijn te verkopen. Dat stelde analist Quirijn Mulder van ING woensdag op basis van berichtgeving door Merger Market.

Met de verkoop van het onderdeel zou de bodemonderzoeker beter in staat zijn zich te wapenen tegen een eventuele overnamepoging door Boskalis. Dat bedrijf breidde zijn belang in Fugro onlangs verder uit en zou ondanks eigen ontkenningen mogelijk toch werken aan een volledige overname. Fugro wil echter zelfstandig blijven.

Volgens Mergermarket zijn er twee partijen die Subsea kunnen overnemen: Oceaneering en Harkand. Toestemming van aandeelhouders voor een verkoop van Subsea heeft voor- en nadelen, aldus Mulder. Aan de ene kant bestaat de kans dat Fugro volgend jaar opnieuw op de lage olieprijs moet wijzen om tegenvallende resultaten te verantwoorden. Anderzijds kan de verkoop zorgen voor meer focus binnen het management van het bedrijf.

ING handhaafde het hold-advies voor het aandeel Fugro. Dat stond woensdag rond 10.00 uur met een winst van ruim 5 procent, tot 19 euro, bovenaan de licht positieve AEX-index.