Nieuws/Financieel
867410
Financieel

Skypen met de monteur

Soms gaat er iets kapot thuis, zoals een wasmachine. Kun je het zelf maken, moet er een monteur komen of kun je beter een nieuwe kopen? Als leek is dat lastig in te schatten. Jelle Hylarides bedacht hier een oplossing voor: een consult via Skype. Advies van een expert, zonder voorrijkosten.

Het idee voor Monteuropafstand.nl ontstond in 2013 toen Hylarides het internet op ging om te zoeken naar een oplossing voor een haperende cv-ketel. „Daar ging enorm veel tijd in zitten’’, aldus Hylarides, van huis uit bedrijfseconoom. Toen bedacht hij dat het handig zou zijn om een expert mee te laten kijken via Skype, zodat die direct de situatie kon inschatten.

Simpele oplossingen kan de klant met aanwijzingen van de monteur zelf uitvoeren en anders schetst de expert een kostenplaatje voor reparatie of vervanging. Dat scheelt een hoop onnodige ritjes en deze manier van werken draagt bij aan een beter milieu. „Later las ik een artikel in de Consumentengids over precies dit onderwerp: een kapotte wasmachine repareren of vervangen? Het leeft dus in ieder geval!’’ zegt Hylarides.

De ondernemer is gestart met consulten over witgoed. Hij benaderde brancheorganisatie van installateurs UNETO-VNI. Samen zijn ze een pilot gestart om te bepalen of er behoefte is aan een monteur op afstand. Klanten reageren positief, ze krijgen snel deskundig advies tegen lage kosten.

Aangesloten bedrijven krijgen nieuwe reparatieopdrachten, als na het consult op afstand blijkt dat er toch een monteur moet langskomen. „En met deze samenwerking weet ik zeker dat ik een kwalitatief hoogstaande monteur naar mijn klanten stuur. Het is dus een win-win situatie voor alle partijen”, aldus de ondernemer.

Monteuropafstand.nl is een eenmanszaak die Hylarides vanuit huis runt. Momenteel combineert hij het ondernemerschap nog met een baan in loondienst. Hij krijgt veel hulp van zijn vrouw en vriendennetwerk.

Hylarides heeft veel tijd gestoken in het vergroten van de naamsbekendheid en dat is behoorlijk goed gelukt. „In 2013 zijn we genomineerd voor de TEDX Amsterdam Award en de ASN Bank Wereldprijs.’’ Wat Hylarides betreft, blijft het niet bij witgoed, hij heeft plannen om de service uit te breiden met cv- installateurs en elektriciens en uiteindelijk uit te groeien tot de ‘eerste hulp voor thuis’.