Nieuws/Financieel
870819
Financieel

Fondsbeheerder private equity verdient meest 

Fondsmanagers bij private equityhuizen waren dit jaar de best verdieners. In hun eeuwige concurrentieslag troefden ze de risicojagers bij de grote hedgefondsen af.

Gemiddeld lag de beloning in de Londense City op £293.000 voor beheerders van de private equityfondsen.

De verdiensten lagen op dit niveau, dankzij de gemiddeld hogere bonus op de vaste beloning. Die zijn een afspiegeling van het aantal grotere deals dat private equity afgelopen afsloot. Ruim 80% ging meer verdienen dan een jaar geleden.

Minder risico

Directieleden bij adviseurs betrokken bij grotere deals namen veel minder risico's maar namen inclusief bonus nog £290.000 naar huis

Volgens overzichten van Financial News schroeven fondsen de basisbeloning van hun junior-medewerkers op in het hoogste tempo sinds het uitbreken van de financiële crisis in 2008.

Bedrijfsadviseur Joseph Leung verwacht ,,een einde aan socialisme" bij banken, waar de verschillen steeds groter zullen worden.

Hedgefondsen op achterstand

Volgens het Europese 'Private Equity Compensation Report' van MM&K, Holt en Thomson Reuters staat hedgefondsen nu gemiddeld derde achter de private equityhuizen en de adviseurs met een gemiddeld inkomen van £266.000, min of meer gelijk opgedeeld tussen bonus en basisinkomen.

Vermogensbeheerders verdienden £200.000 tegen £150.000 voor managers van zogeheten wealth managers, de fondsen voor rijkere particulieren en familiebedrijven.

Volgens Emolument.com verdienden financieel specialisten bij Deutsche Bank en UBS het meest.

Schat de eindstand van de AEX en win een iPad Mini