Nieuws/Financieel
870855
Financieel

JPMorgan meest profijtelijk in deals Wall Street

JPMorgan heeft onder investment bankers het jaar met zijn beloningen het beste afgesloten. Maar zijn beloning voor het aantrekken van geld in de kapitaalmarkt en het adviseren bij fusies en overnames nam wel af.

JP Morgan heeft volgens cijfers van dataverzamelaar Thomson Reuters met zijn koppositie 7% van de totale beloningen bemachtigd, en bleef net boven concurrent Bank of America Merrill Lynch.

Marktaandeel gekaapt

2014 was een jaar van veel fusies en overnames. JPMorgan vergrootte zijn positie daarin op het Amerikaanse continent, in Europa, Africa en het Midden-Oosten. De totale beloning van $6,08 miljard was 6% minder dan vorig jaar. De concurrentie die marktaandeel weghaalde bestond vooral uit de middelgrote investment banks.

Bank of America Merrill Lynch zag zijn inkomsten dalen met 9,1% tot $5,36 miljard. Dat was de grootste afname afgelopen jaar. De twee koplopers verloren, terwijl de sector als geheel juist 2,6% meer aan beloningen binnenhaalde tot afgelopen jaar $86,7 miljard.

Morgan Stanley snelste groeier

Morgan Stanley won 10,7% aan beloningen afgelopen twaalf maanden en tikte darmee bijna Goldman Sachs van de derde plaats. Zijn marktaandeel groeide het meest.

Lees al het nieuws over beleggingen en beursfondsen in de DFT-nieuwsbrief.