Nieuws/Financieel
870861
Financieel

Einde nabij voor Britse pakketbezorger

Het doek dreigt te vallen voor de Britse pakketbezorger City Link. De eigenaar van het bedrijf, investeringsmaatschappij Better Capital, liet maandag weten dat uitstel van betaling is aangevraagd. Dat is een eerste stap richting een faillissement.

Volgens de BBC raken ruim 2000 mensen waarschijnlijk nog voor het einde van het jaar hun baan kwijt. De rest van de in totaal ruim 2700 werknemers komt op straat te staan zodra de liquidatie van de onderneming is afgerond, aldus de publieke omroep.

City Link kwam vorig jaar in handen van Better Capital, dat bekend staat als een specialist in herstructureringen. De investeerder slaagde er evenwel niet in een einde te maken aan de aanhoudende verliezen. De afgelopen maanden werd gezocht naar een koper voor het bezorgbedrijf, maar ook dat mislukte.

Vergeefse zoektocht

De bewindvoerders die zijn aangesteld bij City Link, polsen nu nogmaals de interesse van partijen die het bedrijf, of onderdelen daarvan, willen overnemen. Gezien de eerdere, vergeefse zoektocht door Better Capital schatten zij de kans om een koper te vinden evenwel niet al te hoog in.

De vakbonden hebben geen goed woord over voor de handelwijze van City Link en zijn eigenaar. Zij stellen dat het personeel op kerstavond is overvallen door het nieuws dat het bedrijf er zo slecht voorstaat. Op 24 december lekte uit dat een bewindvoerder was aangesteld. Better Capital liet overigens weten dat te betreuren.