Nieuws/Financieel
870896
Financieel

Turkish Airlines vaker per week naar Schiphol

Turkish Airlines gaat vaker van en naar Schiphol vliegen. Vanaf juli volgend jaar biedt de Turkse luchtvaartmaatschappij wekelijks tien retourvluchten aan tussen Amsterdam en de luchthaven Sabiha Gökçen in het Aziatische deel van Istanbul, in plaats van de huidige zeven vluchten. Dat maakte het bedrijf maandag bekend.

Turkish Airlines heeft naar eigen zeggen tot de uitbreiding besloten in verband met de sterke vraag naar vliegreizen tussen Nederland en Turkije. Daarnaast biedt het bedrijf in Istanbul overstapmogelijkheden naar een flink aantal verre bestemmingen. De Turkse luchtmaatschappij is op dat terrein een steeds geduchtere concurrent voor gevestigde branchegenoten als KLM.

De luchtvaartmaatschappij vliegt vanaf Schiphol ook op Atatürk Airport, de grootste luchthaven van Istanbul die bovendien met Schiphol wedijvert om de vierde plaats op de Europese ranglijst, gemeten naar passagiersaantallen. In totaal biedt Turkish Airlines vanaf komende zomer 38 vluchten per week aan tussen Amsterdam en de metropool aan de Bosporus.