Nieuws/Financieel
870941
Financieel

The Interview levert $15 miljoen op

De omstreden Sony-film The Interview heeft in het openingsweekend $15 miljoen (ruim €12 miljoen) opgeleverd en is meer dan twee miljoen keer bekeken.

Dat maakte producent Sony gisteren bekend. De film, die de 24e uitkwam en $44 miljoen (€36 miljoen) heeft gekost, is daarmee de best lopende online film die het bedrijf ooit heeft uitgebracht.

Zo´n driehonderd bioscopen in de VS vertonen The Interview. Sinds eerste kerstdag heeft de film daar ongeveer $2,8 miljoen opgebracht (€2,3 miljoen).

Hij kan ook worden bekeken via YouTube (Google) en Xbox (Microsoft). Gisteren verscheen de film in de iTunes Store (Apple). Kijkers kunnen hem huren voor $5.99 (€5) en kopen voor $14.99 (€12).

Hack

De film, waarin twee Amerikaanse journalisten proberen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un te vermoorden, zou eerst niet uitgebracht worden. Sony trok de film een week voordat hij in première zou gaan terug na een grootschalige hack door een groep met de naam Guardians of Peace. Het bedrijf besloot de film toch te vertonen.