Nieuws/Financieel
872351
Financieel

'Conflict Delta Lloyd met DNB ongelukkig'

Het conflict tussen Delta Lloyd en De Nederlandsche Bank (DNB) over het tijdstip waarop de verzekeraar in 2012 besloot de afdekking van renterisico's af te bouwen, is ,,ongelukkig''. Dat schrijft analist Cor Kluis van Rabobank maandag in een commentaar.

Delta Lloyd kondigde aan naar de rechter te stappen, om de opgelegde boete en de aanwijzing om financieel directeur Emiel Roozen te ontslaan aan te vechten. De uitkomst van die rechtszaak is volgens Kluis moeilijk in te schatten. ,,Wij kennen de feiten niet'', aldus de marktvorser.

Kluis merkt wel op dat de kans is toegenomen dat Delta Lloyd op zoek moet naar een nieuwe financieel directeur, nu DNB het vertrouwen in Roozen heeft opgezegd. Ongeacht de uitkomst van de juridische procedures, die lang kunnen gaan duren, is de kwestie niet in het belang van Delta Lloyd en zijn aandeelhouders, meent hij.

Begrijpelijk

Ook analist Albert Ploegh van ING stelde dat het geschil met DNB duidelijk niet in het belang is van alle betrokkenen. Hij vindt het begrijpelijk dat Delta Lloyd naar de rechter stapt, vanwege de harde uitspraken van DNB. De uitkomst is moeilijk te voorspellen, aldus Ploegh.

Rabobank en ING hebben een koopadvies voor Delta Lloyd. Het aandeel stond maandagochtend om 10.10 uur 5,4 procent in de min op 17,80 euro en was daarmee de enige verliezer in een 1,2 procent hogere AEX.