Nieuws/Financieel
873702
Financieel

Meer winst FedEx door grotere vraag

Pakketbezorger FedEx heeft in de drie maanden tot en met november geprofiteerd van een sterkere vraag naar zijn diensten en betere prijzen. De Amerikaanse concurrent van TNT wist daardoor zowel de omzet als de winst op te voeren.

FedEx zag de omzet in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar met 5 procent stijgen tot 11,9 miljard dollar (9,6 miljard euro). De nettowinst steeg met bijna een kwart tot 616 miljoen dollar. Dat was ook te danken aan kostenbesparingen, een gedaalde brandstofrekening en lagere pensioenlasten, aldus het koeriersbedrijf.

De winst per aandeel, exclusief eenmalige posten, kwam uit op 2,14 dollar, tegen 1,57 dollar een jaar eerder. Daarmee presteerde FedEx minder dan verwacht. Analisten rekenden in doorsnee op een winst per aandeel van 2,25 dollar. Hogere onderhoudskosten aan vliegtuigen beknotten evenwel de winststijging.

FedEx herhaalde zijn winstprognose voor het gehele boekjaar. Het bedrijf verwacht een winst per aandeel te behalen tussen de 8,50 en 9 dollar. Daarbij gaat het uit van een aanhoudend gematigde economische groei.