Nieuws/Financieel
873918
Financieel

'Dure overname voor Philips'

De overname van Volcano past uitstekend in de groeistrategie van Philips, maar het technologieconcern betaalt wel een hoge prijs. Dat schrijven analisten van Rabobank woensdag in een commentaar.

De producten van Volcano vormen volgens Rabobank een goede aanvulling op het eigen aanbod van Philips. Daarmee kan de overname het concern helpen de omzetgroei op het gebied van technologie voor beeldgestuurde operaties de komende jaren op te voeren.

Gezien de hoge overnamesom - Philips biedt met 18 dollar per aandeel een premie van bijna 57 procent op de huidige koers - zal de acquisitie op korte termijn echter een verwaterend effect hebben op het investeringsrendement en de winst per aandeel. Volgens Rabobank is ,,een lange horizon'' nodig om de financiële voordelen te zien.

Hoge kant

Ook analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen merkt op dat de overnameprijs aan de hoge kant lijkt. Hij wijst er wel op dat de koers van Volcano momenteel op een dieptepunt staat. Vanuit strategisch oogpunt sprak hij van ,,een prima acquisitie''.

Zowel Rabobank als Theodoor Gilissen heeft een koopadvies voor Philips. Het aandeel zakte woensdagochtend kort na opening 3,3 procent tot 22,32 euro.