Nieuws/Financieel
873919
Financieel

GE rekent op winstgroei in transitiejaar 2015

General Electric (GE) verwacht in 2015, door het concern bestempeld als transitiejaar, een winstgroei van ten minste 10 procent. Dat doel moet gerealiseerd worden terwijl de energietak van Alstom wordt geïntegreerd en de tak die zich bezighoudt met consumentenkrediet, Synchrony Financial, wordt afgesplitst.

GE verwacht bij zijn industriële activiteiten een winst van 1,10 à 1,20 dollar per aandeel en 60 cent per aandeel bij de financiële diensten. De halvering van de olieprijs in de afgelopen zes maanden is op korte termijn ,,een uitdaging'', zei topman Jeffrey Immelt die in het energiesegment een vlakke ontwikkeling van de omzet en de operationele winst ziet.

De lagere olieprijzen zouden gunstig moeten uitpakken voor de luchtvaart- en transportactiviteiten van GE, meent Immelt. De vraag naar vlieg- en treintickets in de Verenigde Staten is ,,sterk'' en daarbij ,,voelt het alsof de Amerikaanse economie nog steeds aan kracht wint''.

GE verwacht volgend jaar tussen 10 en 30 miljard dollar uit te keren aan zijn aandeelhouders, waarvan circa 9 miljard dollar in de vorm van dividend.