Nieuws/Financieel
873921
Financieel

Definitief akkoord over cao PostNL

PostNL heeft een definitief akkoord gesloten met de vakbonden over een nieuwe cao. Dat meldde het postbedrijf woensdag.

In november bereikten de partijen al een principeovereenkomst. Na instemming van de leden van de bonden is dat akkoord nu definitief.

De looptijd van de nieuwe cao is van 1 januari 2015 tot en met 31 december 2015. Medewerkers ontvangen komend jaar een salarisverhoging in drie stappen. Per 1 januari gaat het om 1 procent salarisverhoging en per 1 september om 0,7 procent. Tot slot volgt per 1 december nogmaals 0,7 procent.

Eigen bijdrage

Daarnaast zal de eigen bijdrage in de pensioenpremie trapsgewijs stijgen van 4 naar 6 procent. De eigen bijdrage zal daarna tot en met 2017 in principe niet verder stijgen. Verder zijn er afspraken gemaakt over de aanpassing van de pensioenregeling aan nieuwe fiscale wetgeving.

Het akkoord geldt voor ongeveer 20.000 medewerkers van PostNL, circa een derde van het totaal aantal mensen dat bij het bedrijf werkt. De overeenkomst betreft vrijwel alle medewerkers van Pakketten, Productie, Commercie en het hoofdkantoor. Postbezorgers en zaterdagbestellers vallen buiten deze cao omdat ze eigen arbeidsvoorwaarden hebben.