Nieuws/Financieel
874128123
Financieel

Essent week onbereikbaar voor klanten door storing

DEN BOSCH (ANP) - De ongeveer twee miljoen klanten van Essent hebben de afgelopen week geen contact kunnen leggen met de energieleverancier. Een storing heeft het interne IT-systeem van het bedrijf platgelegd waardoor medewerkers niet meer telefonisch of via de chat bereikbaar waren. Dochteronderneming Energiedirect kampte met hetzelfde probleem.

Een woordvoerster bevestigt dat de problemen vorige week donderdag begonnen.„We vinden het ontzettend vervelend voor onze klanten, vooral met de huidige onrust op de energiemarkten”, zegt ze. Essent start de communicatiekanalen stapsgewijs weer op. De livechat binnen de app van het bedrijf zou woensdagmiddag weer moeten werken.

Essent kan nog niet aangeven wanneer het weer volledig bereikbaar is voor klanten. De zegsvrouw benadrukt dat er geen sprake is van een cyberaanval. Klantgegevens zijn volgens Essent dan ook veilig. Dat IT-problemen ook de telefonie platleggen, komt doordat bellers binnenkomen in het IT-systeem waarin ook gegevens van klanten staan.