Nieuws/Financieel
874535
Financieel

Schroders: focus op kwalitatieve bedrijven in Azië

De economische groei in Azië zal de komende jaren gaan teleurstellen onder meer doordat de rol van de regio als goedekope arbeidsplaats van de wereld niet langer houdbaar lijkt. Dat stelt Robin Parbrook, als hoofd aandelen Azië ex-Japan bij Schroders in een outlook over 2015.

Volgens  Parbrook zijn er kansen in Azië, maar zal de nadruk moeten liggen op bedrijven die kwaliteit lveren en een duurzaam rendement bieden. Zijn voorkeur gaat onder meer uit naar industriële ondernemingen die wereldwijd actief zijn. Ook ziet hij brood in bedrijven die actief zijn in de  gezondheidzorg. Vastgoed in Hongkong en Singapore kunnen ook op zijn interesse rekenen.       

Parbrook meent dat er twee structurele factoren in Azië zijn die een grote impact zullen hebben. In  eerste plaats wijst hij op de technologische veranderingen, waardoor economiëen die sterk afhankelijk zijn van goedekope arbeidskrachten het moeilijk zullen krijgen. Corporate governance, de mate waarin bedrijven in China en Korea goed en verantwoord beleid voor aandeelhouders en werknemers voeren is naar zijn mening verder een loze belofte geweest.