Nieuws/Financieel
874600
Financieel

VEB wil dat Nutreco gaat praten met Cargill

Nutreco moet om tafel gaan met Cargill nu dat bedrijf zijn interesse in een overname van de Nederlandse diervoederproducent kenbaar heeft gemaakt. Dat stelde de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) zondag in zijn wekelijkse nieuwsbrief.

“Er zijn de afgelopen weken meerdere gesprekken met Cargill geweest, dat is het punt niet. Cargill weet wat het moet doen en dat is met een concreet voorstel komen”, reageerde Nutreco maandagochtend.

Nutreco achter SHV-bod

Medio oktober maakte Nutreco bekend een bod te hebben ontvangen van SHV, dat bereid was 40 euro per aandeel te betalen. Nutreco committeerde zich onmiddellijk aan dit voorstel. Enige tijd later toonde Cargill samen met investeerder Permira interesse waarna SHV zijn bod optrok tot 44,50 euro per aandeel Nutreco. Opnieuw stelde het bestuur van het Amersfoortse bedrijf zich achter het bod van SHV.

Donderdag klopte Cargill aan bij Nutreco heeft aangeklopt, dit keer zonder Permira. Een woordvoerder van Nutreco stelde dat het bedrijf pas zijn boeken opent voor Cargill als dat bedrijf met een serieus tegenbod komt. Cargill zou alleen zijn belangstelling hebben getoond en nog geen bod hebben uitgebracht.

'Ernstige zorgen'

De VEB stelde zich ,,ernstige zorgen'' te maken of het bestuur van Nutreco, onder toezicht van de raad van commissarissen, in staat is ,,het voor alle stakeholders gewenste level playing field te creëren en te handhaven''. Een gesprek tussen Nutreco en Cargill draagt volgens de belangenbehartiger bij aan een ,,optimaal biedingsproces''.