Nieuws/Financieel
877095775
Financieel

Goudprijs op hoogste niveau sinds 2012

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De goudprijs heeft het hoogste niveau bereikt in bijna acht jaar door zorgen op de financiële markten over de coronacrisis.

De prijs van het edelmetaal is dit jaar bezig met een duidelijke opmars omdat beleggers vanwege virusvrees naar veilige havens zoeken om in te investeren.

De prijs van een troy ounce goud (31,1 gram) staat nu op circa 1760 dollar, het hoogste niveau sinds oktober 2012. De prijs ging verder omhoog na waarschuwingen van voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse Federal Reserve over de economische schade die het coronavirus kan veroorzaken.

Opmars zilver

Ook de prijzen van andere edelmetalen zaten in de lift zoals zilver en platina. De zilverprijs is in drie handelsdagen bijna 12% gestegen. ,,Een forse stijging, we merken dat direct aan klanten die relatief vaak zilver willen kopen”, zegt Bart Brands van GoldRepublic.

Daarbij speelt mee dat de goudprijs recent fors is gestegen. ,,Het kan zijn dat goud voor sommigen wat duur is geworden; de vraag blijft evenwel goed”, aldus Brands.

De goudprijs bereikte in september 2011 een recordniveau met meer dan 1900 dollar.