Nieuws/Financieel
885616
Financieel

Randstad gaat arbeidsbeperkten plaatsen

Uitzendorganisatie Randstad gaat bedrijven helpen die willen investeren in mensen met een arbeidsbeperking. Werkgevers hebben zich vastgelegd honderdduizend mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen tot 2026, maar weten vaak niet hoe ze daar invulling aan moeten geven. Randstad ziet daarin een taak voor zichzelf weggelegd, aldus de uitzender dinsdag.

Uit onderzoek van Randstad blijkt dat een meerderheid van de bedrijven (51 procent) achter de nieuwe Participatiewet staat om mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te krijgen. Deze zijn ook al begonnen met de voorbereidingen. Maar bij bijna de helft van de bedrijven ontbreekt het aan kennis om zonder hulp van buitenaf een werknemer met een arbeidsbeperking te plaatsen.

Een kwart van de bedrijven is niet op de hoogte van hoeveel werknemers ze straks moeten plaatsen, 50 procent verwacht extra kosten te maken en in 45 procent van de gevallen ontbreekt het aan personeel om de werknemers te begeleiden.

Kennissessies

Randstad begint de komende vier weken een campagne met kennissessies, lezingen, een speciale website en bedrijfsbezoeken. Ook met een film en een speciale website probeert de uitzender bedrijven in beweging te krijgen en om ze te voorzien van informatie, kennis en advies. Werkgevers ontmoeten dan ook arbeidsbeperkten en ervaren hoe het is om met hen samen te werken.

Randstad heeft geen doelstelling gegeven van het aantal mensen met een arbeidsbeperking dat het aan werk wil helpen.