Nieuws/Financieel
885623
Financieel

Meer winst Home Depot door groei klanten

De Amerikaanse doe-het-zelfketen Home Depot heeft in het afgelopen kwartaal een hogere winst en omzet behaald, omdat meer klanten de gang naar de winkels wisten te vinden. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.

De winst in het op 2 november afgelopen derde kwartaal nam met 14 procent toe tot 1,54 miljard dollar (1,2 miljard euro) in vergelijking met een jaar eerder. De omzet lag 5,4 procent hoger op 20,5 miljard dollar. De resultaten van Home Depot waren beter dan analisten in doorsnee hadden verwacht.

Volgens het bedrijf werden in het afgelopen kwartaal 355,4 miljoen transacties gedaan, een toename met ruim 3 procent. De gemiddelde verkoopwaarde bedroeg 57,55 dollar, een stijging met 2,3 procent. Home Depot handhaafde zijn verwachtingen voor het gehele boekjaar.

Nieuwe topman

Home Depot wordt sinds begin deze maand geleid door topman Craig Menear. Hij volgde Frank Blake op die sinds 2007 de leiding had. Menear stond eerder aan het hoofd van de Amerikaanse verkoopactiviteiten van de keten van bouwmarkten.

Onlangs maakte Home Depot bekend dat hackers bij een cyberaanval miljoenen mailadressen van klanten hebben gestolen. Eerder werd al gemeld dat internetcriminelen toegang hebben gehad tot betalingsgegevens van miljoenen klanten. Creditcardinformatie bleef wel veilig. Het bedrijf heeft 34 miljoen dollar aan kosten moeten maken in verband met de hackersaanval.