Nieuws/Financieel
885740
Financieel

'Positieve toon bij Accell'

Het tussentijdse handelsbericht van fietsenfabrikant Accell is positief van toon, maar dat is niet voldoende voor een verhoging van het koersdoel of een advieswijziging. Dat meldde Rabobank dinsdag in een rapport over het bedrijf.

Accell profiteert nog altijd van de gunstige weersomstandigheden dit jaar en verwacht voor het tweede halfjaar een hogere omzet en meer winst in alle belangrijke landen. Ook de vooruitzichten voor de middellange tot lange termijn zijn positief. De groei van Accell wordt gedreven door de verkoop van zogeheten e-bikes en duurdere sportfietsen.

Rabo stelt dat er een gemakkelijke vergelijkingsbasis is ten opzichte van vorig jaar. De bank verhoogde zijn verwachting voor de autonome groei van Accell voor het hele jaar van 4 procent naar een bandbreedte tussen de 5 en 9 procent. De op handen zijnde overname van het Deense onderdelenbedrijf Cycle Service Nordic past volgens Rabo in de strategie om in dit segment uit te breiden naar meer Europese landen.

Rabo handhaafde het 'hold-advies' met een koersdoel van 15 euro. Het aandeel Accell noteerde rond 09.35 uur 1,9 procent hoger op 13,75 euro.