Nieuws/Financieel
885757
Financieel

Accell verwacht meer winst op hogere omzet

Fietsenfabrikant Accell Group verwacht voor het tweede halfjaar een hogere omzet in alle belangrijke landen in vergelijking met een jaar eerder. Ook de winst zal hoger uitvallen. Dat meldde de Friese onderneming bekend van merken als Batavus, Sparta en Koga dinsdag, zonder een concrete prognose te geven.

Accell profiteerde ook in het derde kwartaal van gunstige weersomstandigheden in de relevante markten. De marge van de onderneming ontwikkelde zich daarnaast positief doordat er vooral meer elektrische fietsen en duurdere sportfietsen werden verkocht. Ook voor de middellange en lange termijn zijn de vooruitzichten positief, zo meldde het bedrijf.

Accell gaf ook aan dat het in gesprek is over een overname van het Deense Cycle Service Nordic, een distributeur van fietsonderdelen en accessoires. Naar verwachting wordt die overname nog dit jaar voltooid. De acquisitie van het Spaanse Comet is onlangs afgerond. De Spaanse onderdelenleverancier zal per 1 november in de geconsolideerde cijfers van Accell worden meegenomen.

Versterking

De overname van Comet en de verwachte overname van Cycle Service Nordic zorgen voor een verdere versterking van de positie op het gebied van fietsonderdelen en accessoires in Europa, zo meldde topman René Takens van Accell. Hij herhaalde zijn verwachting voor heel 2014 waarin hij een ,,gezonde groei van omzet en resultaat" voorziet.

Volgens Takens blijft Accell altijd kijken naar eventuele acquisities of overnames van onderdelen. Hij noemde specifiek Zuid-Europa en Noord-Amerika als potentieel 'jachtgebied'. De Deense overname bestempelde hij als relatief klein.

De winst van Accell zal significant hoger uitvallen in vergelijking met een jaar eerder als gevolg van een hoger bedrijfsresultaat en lagere financierings- en reorganisatiekosten. In 2013 hield Accell 19 miljoen euro over onder de streep.