Nieuws/Financieel
885783
Financieel

KPN koopt resterend belang in Reggefiber

KPN heeft overeenstemming bereikt om de resterende 40 procent van glasvezelbedrijf Reggefiber over te nemen, waarmee de onderneming volledig in handen komt van het telecomconcern. Dat maakte KPN dinsdag bekend.

De prijs van het resterende belang is vastgesteld op 610 miljoen euro. KPN koopt het belang van samenwerkingspartner Reggeborgh. Eind vorige maand kondigde KPN aan dat het belang in Reggefiber is uitgebreid naar 60 procent, waarmee de zeggenschap over het bedrijf werd verkregen. Reggefiber wordt vanaf 1 november volledig meegenomen in de jaarrekening van KPN.

KPN liet ook weten circa 500 miljoen euro aan externe financiering van Reggefiber af te zullen lossen in het vierde kwartaal van dit jaar.

Flexibiliteit

Volgens KPN past de aankoop in de strategie om de opbrengst van de verkoop van de Duitse dochter E-Plus te gebruiken om de financiële flexibiliteit te vergroten en de uitvoering van de strategie in Nederland en België te ondersteunen.

,,We zijn blij met het volledige eigendom van Reggefiber en we willen leren en gebruikmaken van de grote hoeveelheid kennis en kunde binnen Reggefiber'', aldus KPN-bestuurslid Joost Farwerck.