Nieuws/Financieel
885787
Financieel

Principeakkoord over nieuwe cao PostNL

PostNL heeft met de vakbonden een principeakkoord bereikt over een nieuwe cao voor het bedrijf. Dat meldde het postbedrijf dinsdag. De looptijd van de nieuwe cao is 1 januari 2015 tot en met 31 december 2015.

Als onderdeel van het akkoord is onder meer een salarisverhoging bedongen. Ook komt er een verhoging van de eigen bijdrage in de pensioenpremie en zijn er afspraken voor de aanpassing van de pensioenregeling. Medewerkers van PostNL ontvangen volgend jaar drie keer een salarisverhoging. Per 1 januari gaat het om 1 procent. Op 1 september en 1 december volgen verhogingen met 0,7 procent.

Daarnaast zal de eigen bijdrage in de pensioenpremie trapsgewijs stijgen van 4 naar 6 procent. Op 1 september wordt een verhoging van 1 procent doorgevoerd die op 1 december nog een keer wordt herhaald. De eigen bijdrage zal daarna tot en met 2017 in principe niet verder stijgen.

Zaterdagbestellers

De overeenkomst geldt voor vrijwel alle medewerkers van Pakketten, Productie, Commercie en het hoofdkantoor. Postbezorgers en zaterdagbestellers vallen buiten deze cao omdat ze eigen arbeidsvoorwaarden hebben.

De vakbonden leggen binnenkort het principeakkoord voor aan hun leden. De verwachting is dat de uitkomst daarvan medio december bekend wordt.