Nieuws/Financieel
885804
Financieel

Zijn de ramen mooi schoon voor het einde van het jaar?

Het cijferseizoen is nagenoeg voorbij. We kunnen concluderen dat de cijfers in Amerika over het algemeen goed waren. In Europa zijn de kwartaalcijfers redelijk ontvangen, toch zijn de vooruitzichten economisch gezien een stuk minder.

 De AEX sloot boven de 414 punten, na opmerkingen van Mario Draghi over het opkopen van staatsobligaties. Eerder op de dag stonden de Europese beurzen nog onder druk door de geopolitieke spanningen in Oekraïne en het Midden Oosten. De vraag bij veel beleggers is of er nog een eindejaarrally komt. We verwachten dat er hier en daar wat “windowdressing” zal zijn en dat grote partijen hun straatje schoon willen vegen.

De Japanse economie is weer teruggevallen in een recessie en het nieuwe stimuleringspakket lijkt dan ook broodnodig. De Nikkei sloot vandaag overigens weer 2% hoger. De Europese beurzen lijk vlak tot iets hoger te openen.

Eindejaarsrally:

Historisch gezien zijn de beleggingsresultaten voor december en januari  vaak positief. Het zou echter ook zomaar kunnen dat we weliswaar heel veel beweging hebben gezien, maar dat we hier weinig rendement aan over houden voor het jaar 2014.

Beste Broker van Nederland

Ik wil graag van deze gelegenheid gebruik maken mijn collega’s van Saxo Bank Nederland te feliciteren met het winnen van de gouden stier. Een onderscheiding waar m.i. terecht trots op kunnen zijn.

Belangrijke cijfers vandaag:

08:00 In Nederland zijn er de kwartaalcijfers van Accell, Imtech en HAL Trust.

(Imtech onderzoekt weer een fraudegeval in Duistland)

11:00 In Duitsland de ZEW index over de maand november (consensus: 0,9)

14:00 In Amerika zijn er zijn cijfers van onder andere Home Depot.

14:30 VS inflatie PPI over de maand oktober (consensus: -0,1% MoM)

16:00 VS HAHB Housing Market Index november (consensus: 55,0)

Halliburton neemt Baker Hughes over

Eerder hebben we gesproken over de eventuele bodem van de olieprijs. Deze nieuwe schaliegasreus zal per jaar een synergie van nagenoeg 2 miljard per jaar opleveren. Halliburton gaat er dus vanuit dat de olieprijs de komende jaren weer op gaat lopen. Hierbij moet wel aangetekend worden dat er nagenoeg elke maand  weer nieuwe olievelden gevonden in Amerika.

Rocket Internet

De beursgang van deze onderneming werd  eigenlijk volledig ondergesneeuwd door de aandacht die Alibaba kreeg bij haar IPO. Het gaat hier om een  bedrijf dat beginnende internetbedrijven helpt met de financiering, training en opleiding.  Op het moment hangen er circa 50 ondernemingen onder de paraplu van het bedrijf. Daarnaast maakte het gisteren bekend  een deal te hebben gesloten met Facebook. De totale beurswaarde is meer dan 5 miljard. Met een koerswinst van 35 is het aandeel zeker niet goedkoop, maar wel een parel voor de toekomst.