Nieuws/Financieel
885841
Financieel

Oranjewoud ziet resultaat stijgen

Oranjewoud, de houdstermaatschappij van ingenieursbureau Antea Group en bouwbedrijf Strukton, heeft in de eerste negen maanden van dit jaar een bedrijfsresultaat (ebitda) behaald van 44,9 miljoen euro, een stijging met 8,9 procent in vergelijking met een jaar eerder. Dat maakte het bedrijf maandag bekend.

De omzet ging met 15,9 procent omhoog naar ruim 1,6 miljard euro. De orderportefeuille had aan het einde van september een waarde van 3,1 miljard euro, een toename met 5 procent.

De nettowinst over de eerste drie kwartalen van dit jaar bedroeg 2,7 miljoen euro, tegen 600.000 euro een jaar geleden. Het bedrijf zei verder geen prognose te geven voor het vierde kwartaal en heel 2014.

Strukton

De onderneming liet tevens weten dat Strukton per 30 september niet aan de bankconvenanten voldoet. Bij de halfjaarcijfers werd al gemeld dat Strukton met het bankenconsortium onder leiding van Rabobank onderhandelt over een waiver inclusief eventuele tijdelijke aanpassingen in ratio's van de convenanten. Dit proces loopt nog. Strukton kan wel aan alle financiële verplichtingen voldoen.

Oranjewoud voldoet aan de bankconvenanten.