Nieuws/Financieel
886126
Financieel

'Randstad moet ambitie tonen'

De investeerdersdag van Randstad op 20 november kan tot een positieve koersreactie leiden. Dat stellen analisten van Rabobank maandag in een vooruitblik. Zij gaan er vanuit dat de uitzender onder meer met een nieuwe doelstelling voor kostenbeparingen komt.

Randstad heeft eerder al aangegeven 20 tot 25 miljoen euro te willen besparen in Nederland. Daar zou volgens Rabobank nog 40 tot 50 miljoen euro bovenop kunnen komen, gezien het nog altijd forse verschil in kostenniveau en winstgevendheid met concurrent Adecco in veel landen.

Adecco mikt momenteel op een ebita-marge van minstens 5,5 procent, terwijl Randstad naar verwachting niet verder komt dan zo'n 4 procent. Het Nederlandse uitzendbedrijf zou volgens Rabobank de ambitie moeten tonen om de winstgevendheid op hetzelfde niveau te krijgen als zijn Zwitserse concurrent.

Bewijzen

De bank merkt daarbij op dat de begin dit jaar aangetreden topman Jacques van den Broek zichzelf nog moet bewijzen ten opzichte van zijn voorganger Ben Noteboom. Hij lijkt in toenemende mate bereid drastische maatregelen te nemen als dat nodig is, aldus de analisten.

Rabobank heeft een koopadvies en een koersdoel van 46 euro. Het aandeel Randstad zakte maandagochtend kort na opening van de beurs in Amsterdam 1,1 procent tot 35,10 euro, in een 0,5 procent lagere AEX.