Nieuws/Financieel
886155
Financieel

Kantoormeubelenketen Markant maakt doorstart

Kantoormeubelenketen Markant uit Houten maakt een doorstart. Investeerders en directeur Jan Beltman hebben daartoe een kapitaalinjectie gedaan en de activa van de curator gekocht na het faillissement.

Het bedrijf zegt dat daarmee 80 banen behouden kunnen blijven, 32 in Nederland. De fabrikant heeft een vestiging in Nederland, een grote loods in Nieuwegein, onderdelen in Maleisië en Australië, en werkt in Nederland met projectinrichters als wederverkopers. Van de kapitaalinjectie komt 80% van de investeerders van buiten het bedrijf, aldus Beltman.

Het faillissement dat onlangs werd uitgesproken wijt Beltman aan de slappe kantorenmarkt, en daarmee voor de kantoor inrichters.

Zelfstandig verder

Met de kapitaalinjectie ontloopt Markant de fusie- en overnamegolf in Nederland. Eerder nam HAL Investments designmeubelfabrikant Gispen over. HAL is tevens grootaandeelhouder van Ahrend, de twee bedrijven werken internationaal nauw samen.

Markant richt zich sinds 2012 op een nieuwe manier van werken, met minder zitwerk om uiteindelijk veel gezondere werknemers te krijgen. Daarvoor heeft de kantoorinrichter ook dienstverlening ontwikkeld. Daaraan blijkt vooral in het mkb de behoefte de afgelopen tijd sterker te worden, zegt Beltman, verwijzend naar de kansen voor Markant in de afgeslankte vorm in de herstellende kantorenmarkt.