Nieuws/Financieel
888660
Financieel

Euronext haalt doel sneller dan gepland

Euronext haalt zijn bezuinigingsdoelen anderhalf jaar eerder dan gepland. Dat maakte het beursbedrijf donderdag bekend bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers.

De beoogde besparingen van 60 miljoen euro worden volgens de uitbater van aandelenbeurzen in Amsterdam, Brussel, Parijs en Londen al in de eerste helft van volgend jaar gerealiseerd, 18 maanden eerder dan gepland. In combinatie met de groeiende omzet wordt daardoor ook het doel van een ebitdamarge van circa 45 procent al gehaald.

Euronext blijft zoeken naar nieuwe besparingen en zal met een nieuw margedoel komen. Het bedrijf voorziet geen wezenlijke verandering in het bedrag van 90 miljoen euro aan verwachte kosten om de extra besparingen te halen.

Solide omzetgroei

Het beursbedrijf boekte in de eerste 9 maanden van dit jaar een omzet van 361,7 miljoen euro, tegen 349 miljoen euro een jaar eerder. De winst nam met ruim een vijfde af tot 85,8 miljoen euro.

Topman Dominique Cerutti sprak van een solide omzetgroei en sterke resultaten. De inkomsten uit noteringen bedroegen 13,2 miljoen euro in het derde kwartaal, een stijging van bijna 18 procent ten opzichte van een jaar terug. De inkomsten uit effectenhandel namen met bijna 16 procent toe, terwijl de derivatenhandel 3 procent meer opbracht. Inkomsten uit het segment Market data en Indices lieten in het derde kwartaal een toename zien van bijna 15 procent tot 24,1 miljoen euro.