Nieuws/Financieel
888807
Financieel

Liberty Global koopt Ziggo

Liberty Global heeft zijn bod op Ziggo bevestigd. In een gezamenlijk persbericht melden de kabelbedrijven woensdagavond dat de UPC-moeder een bod op alle nog uitstaande aandelen doet, in aandelen Liberty en €11 in cash.

Ziggo verdwijnt daarmee van de beurs. Er zijn voldoende aandelen aangemeld bij Liberty Global. De overname wordt op 11 november bekrachtigd, aldus het bericht.

In de raad van commissarissen nemen Diederik Karsten, Ritchy Drost, Jim Ryan en Huub Willems zitting namens Ziggo. Rob Ruijter blijft aan, Karsten wordt president-commissaris.

Liberty uit top picks-lijst

Baptiest Coopmans is zoals verwacht de nieuwe topman van Ziggo, na het vertrek van René Obermann. Financieel directeur Bert Groenewegen blijft bij Ziggo die functie vervullen.

De deal met aandeelhouders die hun stukken hebben aangemeld, wordt 11 november afgerond. De resterende aandelen kunnen tot 19 november worden aangemeld. 

Goldman Sachs haalde Liberty Global vandaag al van zijn toplijst af.

Ziggo wordt na de fusie immers samengevoegd met het bestaande Liberty-dochterbedrijf UPC, waarna een concern met 5000 medewerkers ontstaat. Mogelijk zal ongeveer een vijfde van de banen verdwijnen, tot teleurstelling van de vakbonden.

Lees al het nieuws over beleggingen en beursfondsen in de DFT-nieuwsbrief.