Nieuws/Financieel
888857
Financieel

'Wachten op vervolgstap Galapagos en GSK'

Dat farmaceut GlaxoSmithKline (GSK) goede testresultaten boekte met een psoriasismedicijn op licentie van Galapagos is goed nieuws voor het biotechbedrijf. Toch zal eerst meer bekend moeten worden over de vervolgstappen alvorens daar waarde aan te kunnen toekennen. Dat meldde KBC dinsdag in een rapport over het bedrijf.

De resultaten met de zogenoemde selectieve JAK1 remmer GSK2856184 in een Fase 2 studie zijn beter dan die van apremilast, een medicijn dat recent goedgekeurd is voor psoriasis en psoriatische artritis.

Analisten van KBC zouden graag zien dat er meer duidelijk wordt over hoe nu verder. De publicatie van dinsdag geeft volgens de Belgische bank geen garantie dat GSK zich committeert aan het verder ontwikkelen van het medicijn. Zolang daar niet meer duidelijk over is, zal KBC de bevindingen niet meenemen in de waardering van het bedrijf.

KBC handhaafde het advies accumulate met een koerdoel van 16,50 euro. Het aandeel Galapagos noteerde donderdag 9.30 uur 1,1 procent hoger op 11,33 euro.