Nieuws/Financieel
888862
Financieel

BAM praat in januari weer over Britse busbaan

BAM gaat in januari weer om tafel met de opdrachtgever van de geleide busbaan die het bedrijf in Engeland heeft aangelegd. Dat zei bestuursvoorzitter Rob van Wingerden donderdag in een toelichting op het handelsbericht over de eerste 9 maanden van dit jaar.

De busbaan, die werd gebouwd in opdracht van Cambridgeshire, leidde vorig jaar al tot een schikking van 33 miljoen Britse pond vanwege defecten. Recent staken geruchten op over een vermeende extra kostenpost van circa 30 miljoen pond.

BAM had in de afgelopen maanden nog steeds last van oude projecten, met name in Nederland, die de kosten niet dekken. Van Wingerden sloot niet uit dat die klussen in het vierde kwartaal opnieuw een negatief effect zullen hebben. De in juli aangekaarte probleemprojecten in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zijn volgens de topman aan de beterende hand.

Lichtpunt

Een lichtpunt was de forse toename van het aantal verkochte woningen die BAM zelf ontwikkelde, van 910 naar 1424 stuks. Van Wingerden zei in de toelichting dat meer dan 70 procent werd gekocht door particulieren. In de afgelopen jaren werden de huizen vooral afgenomen door beleggers.

BAM handhaafde de verwachting dat de winst voor belastingen, eenmalige posten en herstructureringskosten circa 20 miljoen euro zal bedragen dit jaar. De topman stelde er ,,veel vertrouwen'' in te hebben dat die prognose gehaald wordt.